The Tallahatchie Bridge

The Tallahatchie Bridge
 

bicycle repair men, onderaan de haizhu bridge, wachtend op werk.
  

 
 
 
 

haizhu bridge, guangzhou, china
dia-scans 

Bobbie Gentry – Ode to Billie Joe
[and to the Tallahatchie Bridge]
 
Voor mij een van de broeierigste teksten ooit geschreven.
http://www.youtube.com/watch?v=zvocoG9eOdY

Bicycle Repair Man
http://www.vkblog.nl/bericht/344154/Bicycle_Repair_Man

This entry was posted in VKblog and tagged , , . Bookmark the permalink.

7 Responses to The Tallahatchie Bridge

 1. dirk pols says:

  …en ik maar denken dat de tallahatchie bridge in het broeierige zuidoosten van de verenigde staten ligt…
  en dat billie joe mac allister daar ook woonde voordat ‘ie er vanaf sprong.

 2. Vogel-vrij says:

  Ja:-) Ik wil dingen nog wel eens door elkaar halen….
  Aan de andere kant…. broeierigheid is van alle tijden, en van alle plaatsen….

 3. Op zoek naar morgen says:

  Arme Chinese fietsreparateurs, werkeloos door die Kevlar banden…

 4. maria-dolores says:

  wachtend op werk?
  ze hebben werk zat, toch?

 5. Vogel-vrij says:

  @Op zoek naar morgen & maria
  🙂 Geen kevlar gezien, en er werd behoorlijk wat afgeplakt…

 6. paco painter says:

  Die gelatenheid

 7. Lowieke Karton says:

  Internationale Verhuizingen Karton & Zn

  Geachte heer Vogelvrij,

  Zoals afgesproken hebben we uw verhuizing overgenomen vanuit Shen Congwen. Helaas zijn er wat problemen gerezen bij de douane-autoriteiten aldaar. Afgezien van de lingwistische spraakverwarring bleek dat alle zegels verkeerd om geplakt waren daar we inmiddels de evenaar gepasseerd waren. Ik heb het probleem meteen gemeld bij de CV Verhuiswezen.
  Door bemiddeling van het consulaat en wat behulpzame dames die de zegels verbroken en omgekeerd er weer opgelikt hebben, mochten we bijna alles meenemen.
  Slechts éen doos heb ik achter moeten laten en zal naar uw pied a terre in Nederland worden gezonden. Het was de doos waar Tora no Tsubasa opstond, daar zat helemaal geen zegel op. Ook dit is uiteraard weer doorgegeven bij de CV Verhuiswezen. Elk land in onze branche kent zo zijn eigen strubbelingen.
  De rest heb ik ingeladen in de wagen en vervoerd naar uw appartement in Zhoukoudian. De sleutel die u ons toezond paste helaas niet meer in het slot. We hebben ons verwoed bij de plaatselijke politie maar die hebben ons via Hefei, Chaon, Macau en Jinan verwezen naar het hoofdcommissariaat in Peking alwaar de receptioniste ons een verwijskaartje gaf voor de sleutelmaker in Zhoukoudian. De goed man vertelde mij dat sinds decreet uit 2010 alle sleutels nu vervaardigd moeten worden uit uranium. Hij heeft er een goed boterham aan verdiend, vertelde hij me met een lach, of is het de chinees die altijd lijkt te lachen omdat zijn ogen zo gespleten zijn? Het modelletje was gelukkig als vanouds dus dat probleem was weer de wereld uit.

  Uw buurvrouw van nummer 895, mevrouw Xing Ming, kwam kijken wat wij aan het doen waren omdat zij het gestommel op de trap niet vertrouwde. Wij hebben haar moeten omkopen met drie dozen loempia’s, de rekening van 3.000 yen zal u worden toegestuurd. Als overeengekomen hebben we de dozen voor u uitgepakt om uw appartement wat bewoonbaar te maken voor als u met uw bruid deze kant opkomt. Helaas was de gehele inboedel onderhavig geweest aan vocht. De tapijten konden niet meer worden uitgerold maar vielen door mijn vingers uit elkaar, uw de bouvry bankstel waar uw bruid zo van hout was bovendien aangetast door de dark nasi, een insectensoort die hier als een ware plaag rondwaart. De potten waren helaas weer niet gebroken maar daar u had laten doorschemeren dat ze niet geheel uw smaak waren heb ik ze ter plekke op de grond gemieterd, die mingetjes hebben hier trouwens geen enkele waarde.

  Daar uw doel nu op tragische wijze is voorbijgestreefd ben ik voor u naar de plaatselijke ikea geweest, die paleisjes zitten echt overal, en heb wat huisraad besteld wat volgende week zal worden afgeleverd. De sleutel heb ik achtergelaten bij mevrouw Xing Ming, in ruil voor 34 pekingeenden die ik nog in de wagen had liggen. De verwijderingsbijdragen zullen u, naast de kosten van vervoer, opslag en mankracht, uiteraard een dezer dagen in rekening worden gebracht.

  Lowieke Karton,
  general manager

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s