Zult zijt gij, en tot zult zult gij wederkeren.

  Zult zijt gij, en tot zult zult gij wederkeren.
  

 
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
   

    Illustratie: Barbara Jansma

  

   Zult

    Recept voor een gewone dag.
    Benodigdheden:
 
   1 paar hersenen
   1 tros zure witte druiven
   1 glas verschaald bier
    Houten tobbe [eventueel druivenkistje]
 
    Vul beide kwabben met druiven en plaats het geheel met de hypofyse naar boven in de tobbe.
    Voeg het bier toe.
    Verwarm op een matig vuur en kneed met de voeten
    [zoals bij de druivenoogst]
    tot een homogene brei.

    Overdenking voor een gewone dag: Gij zult niet begeren uws naasten vrouw.

This entry was posted in VKblog and tagged , , . Bookmark the permalink.

17 Responses to Zult zijt gij, en tot zult zult gij wederkeren.

  1. Aad Verbaast says:

    Het is leuk en smakelijk lijkt me.
    Toch mooi, ik dacht onmiddellijk een echte "Barbara Jansma" te herkennen in deze prent.
    Blijkt het nog waar te zijn ook 😉

  2. kiezel_zoekt_parel says:

    Hé, dacht dat ik jou had aangeklikt
    en het was ook zo 🙂
    met de kleine lettertjes als slotstuk.

  3. Vogel-vrij says:

    @Aad
    Ware schoonheid verloochent zich niet!
    @Rolling stone looking for pearl
    Dianne, ik leef bij de Tien Geboden….

  4. BarbaraJansma says:

    Ik trek m’n sokken vast uit!
    Andermans vrouw begeren doe ik eigenlijk vrij zelden.
    Maar dit recept wil ik graag verzamelen, mag dat?

  5. Ghijsa says:

    hoe toepasselijk,
    zojuist ben ik tot zult wedergekeerd
    in de homogene brei.
    Opdat het jullie allen goed moge gaan,
    amen.

  6. Vogel-vrij says:

    @Barabara
    Doe ik ook niet aan. Andermans vrouwen.
    Die smaken altijd naar groener gras.
    Ik houd niet van gras.
    Het recept is al heel oud, en rechtenvrij. Ik heb het slechts opgetekend.
    Natuurlijk mag je het opnemen in het Groot Beppe Maaike’s Volkskookboek.

  7. Vogel-vrij says:

    @Ghijsa
    Hoe toepasselijk.
    In de brei van m’n gedachten ben ik altijd bij je:-)
    Amen

  8. kuifje simon says:

    Je vergeet een snufje tenenkaas !

  9. Beeldsprekers says:

    Liefde laat zich niet dwingen…
    Hoewel misschien wel als Zult.

  10. Vogel-vrij says:

    @kuifje
    He bah:-)
    Je woont te lang in Frankrijk…
    @Beeldsprekers
    Voedsel moet je met liefde bereiden… ook zult;-)

  11. Beeldsprekers says:

    @Vogel-vrij, dat ingredient staat in geen enkel recept 😉
    Ooit van een ski-leraar geleerd "alles met aandacht"!

  12. Vogel-vrij says:

    @Beeldsprekers
    Een goeie kok [m/v] voegt altijd iets van zichzelf toe…
    Laat die ski-leraren maar schuiven.

  13. lebonton says:

    het mooie van de boodschap is dat het toekomst uitademt.

  14. Trektocht says:

    Geniaal die titel, waarom heb ik dat niet verzonnen! (Ik kijk nu zuur als zult!)

  15. Vogel-vrij says:

    @lebonton
    Ja, nu je het zegt… er stijgt een zurige we-zullen-lucht op uit dit blog…
    Mmmm… lekker!
    @Trektocht
    Misschien was jouw lagere school niet naast een slagerij?
    Misschien was jouw moeder meer van de balkenbrei?
    Misschien, misschien, misschien…
    Ik neem nog een een plak.
    Lekker met roggebrood.

  16. Appelvrouw says:

    Dat recept lijkt me niet lekker.
    Overdenking:
    niet begeren maar gewoon nemen.

  17. Vogel-vrij says:

    @Appelvrouw
    Je moet het leren eten, het is net een beetje zoals met levertraan.
    Je overdenking neem ik ter overpeinzing aan:-)

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s