Quatro Stagioni – deel 3

Quatro Stagioni
 
Deel 3
 
Met geen mogelijkheid had hij de ring van zijn vinger kunnen krijgen.
En als het hem al gelukt zou zijn, dan was er een opvallende afdruk achtergebleven.
Acht jaar huwelijk laat zijn sporen na.
 
Tegen de juwelier had hij gezegd dat z’n vrouw haar ring kwijt was.
Het was een simpele trouwring, makkelijk na te maken.
Hij had gezegd dat z’n vrouw dezelfde maat had als hij, een fractie groter zelfs.
De edelsmid had ‘m even aangekeken, maar niets gezegd.
 
“Hey.”
“Hey. Wat bel je laat.”
“Ja. De vergadering liep uit. Het schiet allemaal niet op. Ben je nog open?”
“Ik ben aan het afsluiten. Had net een wijntje ingeschonken.”
“Oh. Santé.”
“Dank je. Maar zeg maar wat je wilt.”
“Echt?”
“Ja, de oven is nog warm. Maar de bezorger is al naar huis.”
“Oh.”
“Ik breng ‘em wel zo. No problemo. Zeg maar wat je wilt.”
 
“Ik weet het niet.”
“Ja hallo, het is bijna elf uur. Make up your mind.”
“Vera, ik weet het echt niet. Kun je niet gewoon iets maken?”
“Dat is niet de afspraak.”
“Als ik nou zeg hoe die moet heten, kun jij er dan niet iets lekkers van maken?
Als je de ingrediënten op de doos zet, dan probeer ik ze te proeven, zonder te spieken.”
Ze dacht even na.
 
“Oke, omdat jij het bent. Wat zal het zijn?”
“Doe me maar een pizza Promiscuito.”
“Een pizza Promiscuito? Jij bent zeker de leukste thuis?”
“Ja, dat ben je al snel als man alleen."
Eén pizza Promiscuito. Coming up.”
Ze hing op.
 
‘Jezus, wat ben ik toch een lul dacht hij’, en trok vast een fles Zinfandel open.
Hij haalde de nieuwe ring uit z’n portemonnee, en schoof ‘em rond zijn vinger.
Het ging moeiteloos.
Twee gouden ringen op elkaar.
 
En half uurtje later hoorde hij buiten een Berini pruttelen.
Ze zette haar retrohelm af en schudde haar haren los.
“Hey”, zei ze.
“Hey. Wijntje?”
“Ja lekker. I’m cooked.”
 
“Tomaten, asperges, artisjokken.
Mosselen, rode peper, saffraan.
Het was heerlijk, meisje.”
 
Na de wijn kwam de whiskey.
Weggedoken in de kussens, haar hoofd op zijn schouder.
“Wat is dat toch mooi, zo’n saxofoon”, zei ze.
 
“Blijf je slapen?”, vroeg hij.
“Ik denk er niet aan”, lachte ze. “Die mosselen zaten tjokvol knoflook.”
Ze stond op en dronk haar glas leeg.
Hij sloeg de doos dicht. Rechtsboven stond een rijtje ingrediënten.
Knoflook met twee uitroeptekens.
“Een andere keer misschien”, zei ze.
“Je hebt een architectenhandschrift”, zei hij. “Wist je dat?”
“Ja, goed he? Maar jíj hebt ook wel iets kokkerigs, hoor.”
“O ja, wat dan?”
“Je buikje?”
 
Ze kroelde hem even in z’n nek.
“Tot snel.”
“Tot snel.”

Paolo Conte – Max
http://www.youtube.com/watch?v=4kDZXHmC4Cs

 
 
 

This entry was posted in VKblog and tagged , , . Bookmark the permalink.

20 Responses to Quatro Stagioni – deel 3

  1. vuurjuffer says:

    een zondagmiddag
    zo…….

  2. Ghijsa says:

    Max,
    Eccezionalmente non essere confermato, senza alcun pregiudizio per gli iscritti, in caso di non raggiungimento del numero o delle condizioni necessarie. Formare una figura professionale con competenza del mestiere di pizzaiolo.
    Una scheda di presentazione dell’allievo con foto, recapiti e informazioni professionali gestibile e personalizzabile dallo studente tramite propria password nella sezione.
    Per mostrare al mercato del lavoro il nuovo pizzaiolo che è pronto ad immettersi in questo mondo.
    In omaggio un indirizzo di posta elettronica per entrare nella grande famiglia.
    APRI UNA PIZZERIA CON NOI!
    Ti amor,
    Gina Pollobridgida

  3. maria-dolores says:

    gelezen.
    maar ik zeg niks!
    grappig, die reactie van Ghijsa.
    ‘entrare nella grande famiglia’…

  4. BarbaraJansma says:

    Wat heeft iedereen toch ineens tegen knoflook?
    Leuk, en zettemmop…

  5. svara says:

    tja max
    al kun je nog zo mooi voor haar zingen
    als je dan ook nog een zware van nelle als toetje nam
    ik begrijp haar wel
    ooit een asbak gekust?

  6. Vogel-vrij says:

    @vuurjuffer
    È una giornata particolare
    @Gina
    Grazie,
    È pericoloso sporgersi!
    Arrivederci,
    per sempre il vostro,
    Max.

  7. Vogel-vrij says:

    @maria
    ==…maar ik zeg niks!==
    Ik stel je discretie bijzonder op prijs.
    Ghijsa is heel erg grappig, maar als ik dat nog eenmaal in het openbaar zou zeggen, krijg ik een beroepsverbod, dus ik kijk wel lekker uit.
    @Barbara
    Knoflook is heerlijk, ik heb er zelfs een deel van de moestuin aan gewijd.
    Misschien was het gewoon een smoesje van Vera, en zat er iets anders achter….

  8. Vogel-vrij says:

    @svara
    Ik ben minder wanhopig dan vroeger.
    Volle asbakken laat ik tegenwoordig staan.

  9. de Vries Oranjestraat nr 178, tel 06392385. says:

    Goedemiddag, hier de heer de Vries
    Ik wil u niet in gelegenheid brengen of u van uw frivole bezigheden afhouden maar vanwege de italiaanse dag op de Allegondaschool, wil ik graag de volgende pizza’s bestellen vóór 17.00 uur.
    36 Freakin’ Heaven Napolitana’s
    43 Monteverdi extra fromaggio
    72 Honoloeloe presto
    3 Giro dÏtalia per tutti met dubbele portie knoflook

  10. Vogel-vrij says:

    @de Vries Oranjestraat nr 178, tel 06392385.
    Coming up

  11. Henk van Loon says:

    Plutonium and garlic are forever!
    En eh, Blue Monk van 11stringduo is inderdaad geweldig.

  12. Vogel-vrij says:

    @Henk
    Knoflook-adem met een halwaarde tijd van enkele jaren:-?
    [Goed dat je 11stringduo noemt.. ik moet nog wat clipjes gaan bekijken.]

  13. de Vries says:

    Langs deze onaangename weg wil ik graag kenbaar maken dat de stukjes fedo op de Honoloeloe Presto niet goed meer waren, dit ranzige ingrediënt hebben we stukje voor stukje uit de pizza moeten perforeren.
    Voor de rest was alles bestens, de tijd daargelaten.

  14. paco painter says:

    Ja, wat is dat toch met die knoflook

  15. Vogel-vrij says:

    @de Vries
    De brokjes die u voor fedo aanzag, waar feitelijk aanmaakblokjes.
    Die had u gewoon aan kunnen steken en op kunnen laten branden; een feestelijk gezicht.
    Jammer van dit misverstand.
    En sorry voor de wat late levering, de Allegondaschool is weliswaar niet zo ver van het Boterdiep,
    maar de bezorger heeft 32 keer moeten rijden.
    Het is spijtig dat sommige kinderen om half een ‘s nachts wakker gemaakt moesten worden voor hun pizza.
    @paco
    Knoflook is nu eenmaal een arctodisiacum

  16. de Vries says:

    Et dimitte nobis debita nostra,
    Sicut et nos dimittimus debitoribus nostris.

  17. Vogel-vrij says:

    @de Vries
    Eloi, Eloi, lama sabachthani

  18. Kiezels says:

    Wat een gedoe toch met die ringen
    x krijgt hem ook niet meer af. Zo ver ik weet belet hem dat verder niet 🙂
    graag gelezen!

  19. Vogel-vrij says:

    @dianne
    Ja, wat een gedoe he? Ze zijn er geloof ik ook niet echt voor, om af te doen, toch, die ringen?
    Ik zou het niet weten, ik heb er zelf geen. Maar het lijkt me een behoorlijke schoft, die architect.
    Toch?
    Thanx.

  20. Kiezels says:

    ach, moet je een schoft zijn om verliefd te worden? Dan? 🙂

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s